Servidor amb un software que permet processar, servir, mesurar i reportar mètriques dels anuncis dins dels espais publicitaris disponibles en els mitjans digitals o suports.
Qualsevol mitjà o canal que ofereixi espais publicitaris digitals.
Guió, arxiu d’ordres i processament que dona com a resultat una creativitat gràfica allotjada en un servidor per part de la mateixa agència o l’anunciant.
Codi que transforma els senyals digitals d’àudio i vídeo en un format que es pot reproduir. Un còdec codifica i comprimeix les dades d’un arxiu de vídeo o àudio per agilitzar-ne la transferència o perquè ocupi menys espai. Quan s’edita o reprodueix, l’arxiu es descomprimeix.
Taxa de dades que es processen per unitat de temps. S’utilitza per descriure la qualitat del vídeo i l’àudio.
També anomenat advertised speed. Velocitat de descàrrega de la informació.
Botó per ometre l’anunci.
En contractació convencional, acord entre l’anunciant o l’agència i el mitjà per executar una campanya de publicitat.
En la modalitat de publicitat programàtica, model de licitació oberta on els compradors tenen accés a tot l’inventari que els diferents suports posen a la seva disposició.
En la modalitat de publicitat programàtica, model de venda per licitació en què el comprador només té accés a l’inventari del suport a un preu prèviament pactat. Aquest preu acordat pot ser fix o variable amb l’establiment d’un preu mínim per comprador.
En la modalitat de publicitat programàtica, model de transacció programàtica que té més similitud amb el model tradicional. Amb unes condicions prèviament pactades, el suport garanteix un volum d’inventari que el comprador es compromet a adquirir. Amb aquest model de compra garantit, també hi ha l’opció d’audiència garantida. L’inventari comprat sempre coincideix amb els segments d’audiència que el comprador busca.
CPM digital o cost per miler d’impressions. Model de facturació de publicitat online en què l’anunciant paga per cada 1.000 vegades que el seu anunci es mostra.
Nombre de clics que obté un anunci respecte del nombre de vegades que s’ha vist.
Preu mínim per sota del qual un suport no ven la impressió.
Plataforma tecnològica utilitzada per gran part dels suports i xarxes de publicitat per col·locar, a demanda i de forma automatitzada, espais publicitaris en display, vídeo, àudio, etc. L’SSP selecciona la licitació guanyadora de la subhasta automatitzada en una determinada ubicació de pàgina o aplicació on es troba l’audiència que es busca. L’objectiu és gestionar l’inventari disponible, davant les diferents fonts de demanda programàtica, de forma rendible econòmicament mitjançant tècniques d’optimització.
Eina de gestió unificada de la publicitat per a totes les finestres digitals, a fi d’optimitzar el format i l’abast de la campanya.
Indicador del percentatge d’impressions d’un anunci segons les diferents durades de temps vídeo visionat (25%, 50%, 75%,100%).
Mètrica relacionada amb VTR 100%. Percentatge d’ocasions en què el vídeo s’ha reproduït totalment.
Visibilitat que té un anunci. Condició per la qual un anunci té el 50% de píxels visibles durant almenys un segon, o bé durant almenys dos segons en cas de vídeo in-stream.
Sistema online de subhasta a temps real de cada una de les impressions d’un anunci, per cada un dels espais publicitaris d’una pàgina web.
Nombre d’usuaris diferents que han accedit a un suport digital (web, aplicació mòbil, servei de TV connectada, etc.) independentment de les pàgines que han visitat.
Plataforma tecnològica híbrida que combina la televisió digital amb l’accés als continguts web a través de la connexió a internet del televisor. Ofereix a l’espectador una experiència més completa i interactiva a través del “botó vermell” del comandament a distància. Permet innovar en continguts publicitaris molt notoris i obtenir dades de forma simultània. A diferència de l’smart TV, amb la tecnologia HbbTV no cal descarregar l’aplicació.
Codi XML universal que permet als servidors de publicitat enviar un anunci a un videoplayer. A més d’enviar l’anunci, VAST també hi envia metadades associades.
Protocol estàndard en la publicitat digital que permet que un anunci de vídeo i un reproductor de vídeo es comuniquin entre si. Permet que l’anunci pugui incorporar elements interactius i mesurar-ne la visibilitat (Viewability).
Bloc publicitari amb espots que es mostren abans i/o durant la reproducció d’un vídeo.
Especificacions a mida per al client.
Tècnica avançada de publicitat programàtica que permet als diferents suports accedir a la demanda existent i oferir el seu inventari d’espais en subhastes a partir de la capçalera web abans que es descarregui, a través de diferents ad exchanges.
Transacció de compra i venda d’espais publicitaris. Motor principal de la subhasta a temps real, que aglutina espais publicitaris proporcionats per a les plataformes d’SSP, encarregades de reunir els suports i elaborar licitacions que s’envien a plataformes DSP, que porten a terme l’acord en nom dels anunciants.
Format de vídeo publicitari integrat que es difon abans, durant o després d’un altre vídeo al qual està vinculat i que s’emet en plataformes digitals, pàgines de visionat d’una web, aplicació o xarxes socials.
Format de vídeo publicitari integrat que a diferència de l’anterior no està vinculat a la reproducció de cap altre vídeo. És a dir, es pot reproduir directament i apareix dins el contingut d’una pàgina web.
Principal organisme mundial que representa la indústria de la publicitat digital i el màrqueting interactiu. Present a 45 països.
Qualsevol dels elements que configuren els continguts d’una campanya de publicitat, a nivell gràfic, textual, de vídeo, gift o de qualsevol altre tipus de component que transmeti el missatge de la campanya.
Nombre de dispositius diferents que han accedit a un suport digital (web, aplicació mòbil, servei de TV connectada, etc.) independentment de les pàgines que han visitat.
Refereix a qualsevol distribució de contingut que no sigui transmesa de manera tradicional per TV Linial i reflecteix la forma amb com es distribueix el contingut i la quantitat de dades que es capturen.
Tecnologia d’anuncis dirigits i de segmentació d’audiències a partir de dades obtingudes des de dispositius de televisió connectats a internet, que permet oferir una publicitat diferent a espectadors que estiguin veient un mateix programa.
Capacitat, encara lluny de desenvolupament sòlid, de dur a terme transaccions de compra de mitjans en totes les pantalles, canals i plataformes i inclou la televisió linial (conectada) i els dispositius OTT.